RSS

Na Kamenici čeká dopravní problém, lávka odstraněna

stavba mostu NavarovAktualizováno. V rámci oteplování americko-kubánských vztahů, které o víkendu potvrdila historická schůzka amerického prezidenta Baracka Obamy s kubánským protějškem Raúlem Castrem v rámci celoamerického summitu v Panamě, jsme se vydali potrénovat na Kamenici. Valili se tam totiž kubánci v množství větším, než je obvyklé, takže jsme si hezky pojezdili a zandali několik lajniček. O tom, že jsme se tam sešli coby partička hustejch wajtwótrů, není myslím třeba pochybovat. Ovšem to, co jsme viděli v Návarově, nás přiliš nepotěšilo.

Most v Navarově prochází kompletní rekonstrukcí a tak je nabourána jediná možná průjezdná trasa do cíle a zpět na start (nebo kamkoliv jinam). Dole se totiž prakticky nedá otočit (tedy dá, ale pokud jste tam sami, při závodech a tradiční dopravní kalamitě je to dost scifi). Je naprosto jasné, že při prvotním nájezdu aut do cíle dojde k totálnímu dopravnímu kolapsu. Když pominu skutečnost, že po příjezdu do cíle bude problém se otočit, tak si nedovedu představit, jak bude probíhat obousměrná doprava na úzké a točité silnici. Zejména když tam bude dost aut s vlekem.
Ten, kdo se vydá autem dolů k mostu, podle mě riskuje, že se odtamtud nemusí dlouhé hodiny dostat. O nějakém rychlém přesunu na start například veteránské kategorie nemůže být vůbec řeč. Když si vzpomenu, jakou paseku zde v minulých ročnících dokázalo nadělat jedno jediné auto, které se rozhodlo ignorovat naše jednosměrné značení… stavební lávka_ trubky
Jak z toho ven? Nevím. Pustit tam auta nekoordinovaně znamená ucpání silnice. Postavit tam pořadatelskou službu s vysílačkami, pouštět tam jenom tolik aut, kolik silnice unese a organizovat dole otáčení, to by asi bylo řešením. Nebo vzít rafty a lodě do teplejch a vyšlápnout to pěšky. Uvidíme, jak se s celou situací popasují organizátoři z Hanace. Abych byl upřímný, nechtěl bych tohle řešit.

Pokud se ale na Kamenici o víkendu chystáte, obrňte se trpělivostí a tolerancí. Bude to potřeba.

Jak ve středu oznámili pořadatelé, žádná opatření se nechystají, takže jsem na to zvědavý.

Podle informací od Libora Pešky je provizorní lávka nad vodou odstraněna.

Přidávám ještě odkaz na článek na Raft.cz

 


Zde můžete napsat něco duchaplného