RSS

Tak se ten Honza tunelářská konečně dočkal…

PŘIDÁNY FOTKY Čtyřkovou Trnávku poznamenalo proměnlivé počasí se sobotním lijákem, což ale nezabránilo našim borcům a borkyním v úspěšném útoku na medailové pozice. Dočkal se i Honza, který byl svými kolegy konečně dovezen do cíle  na medailové pozici, takže má medaili a Kris asi tak stodvacetosmapůl fotky, jak jde Honza k bedně, stoupá pravou nohou na bednu, stojí na bedně, mává z bedny, dostává medaili, mává z bedny, pózuje, mává… a takhle furt dokola. Vedle toho kolosálního úspěchu bychom pochopitelně neměli zapomenout ani na stříbro Jezinek ve sprintu a první místo Hájose s Martí na deblech a druhé Míši s Pájou na tomtéž.

VÝSLEDKY

FOTKY

Ještě jednou se omlouváme vítězům závodu hlídek z Prostějova za mylnou informaci o bečce, neověřil jsem si zda to platí i pro letošní rok a automaticky jsem předpokládal, že jo, vypustil to do světa – a v tom bylo jádro pudla. Pak to automaticky vzali za bernou minci i ostatní včetně Standy, a na pořádné faux pas bylo zaděláno 🙁 Nicméně nemusíte věšet hlavu, chmelový mok byste měli mít možnost si vypít na šestkové Trnávce.

Pracovní četa, která přijela ve čtvrtek odpoledne či v pátek ráno odvedla velký kus práce, takže my, co přijíždíme v pátek v poledne, nemusíme již dělat takřka nic. Věšíme zbytek branek, stavíme stany pro rozhodčí – pozor, to je ovšem velmi sofistikovaná činnost, kterou nezvládne jen tak někdo, když nemáte správné how how (jak říká Páťa Tlučhoř), minimálně dvě vysoké a ještě k tomu nejste nadprůměrně šikovní a inteligentní, tak jste úplně v háji – a pak již nezbývá, než se připravit na vodu. Na kanále tradiční maso, neustále se čeká, až tyhle přejedou, tamty odjedou, jenomže mezitím jedou zezhora další, takkže klasika, ale nakonec si všichni spokojeně zatrénují, někteří i zaplavou.

Večer DJ Číba hraje na svůj počítač, pivo teče, takže pohoda. Jako vždycky.

Slalom je postaven až po první čtvrtině trati, to jest že se začíná protivodama v půlce kanálu mezi mosty, takže z komentátorského hlediska je to krapet na houby, jelikož se z mostu nevidí nic zajímavého. Krásnou první jízdu jedou Hájosovci, ta jim nakonec stačí na pěkné třetí místo, naopak Jezinkám se v poslední době čtyřkové slalomy moc nevedou a končí čtvrté. Manageři si připisují na svůj účet 14. místo, P.R. 27. a Red Hook 28. Naše posádka patrně doplatila na nějaký komplot z nejvyšších míst, Roman tam zcela určitě podstatnou část hlavy měl, pivní mozkosféra brankou určitě v pohodě projela 🙂 No nic… Jo, a ještě edna věc k těm našim rozhodčím: pokud si budete domlouvat s Číbou nějakou jakože přátelskou výpomoc, znáte to, jak to tak chodí, tak se s ním zcela určitě vyrovnejte až po akci. Pan novopečený arbitr nejspíše samou radostí nad uzavřeným kšeftem kapku zakalil a vstával někdy odpoledne, kdy již bylo vše rozhodnuto… :-)))

Po čtyřkách se jedou hlídky a dvojky, a naše posádky bodují v obou disciplínách: zatímco ovšem v kategorii R2 bodovaly, hlídky totálně zbodaly. Hájos s Martí vyhráli debly před Míšou a Pájou, což je krásný úspěch. Petr jel s Martinem Láchou, se kterým si drobátko zaplavali. Podobně dopadl Vašek s Martí – Vašek totiž zapomněl, že dvojkanení čtyřka a že náklony jsou pro přežití nezbytně důležité, takže plavali už v první vlnce.

Odpoledne leje, leje a leje…

Večer je LOAP tombola, promítání Standových videí z Trnávek, a po roční pauze Král krysa. Tomuto závodu předcházely nějaké tahanice elitních právnických týmů o ochrannou známku krysy, hrozící arbitráž a konfiskaci obsahu jihočeských kanálů naštěstí zabránila v hodině dvanácté mimosoudní dohoda obou stran. Závod byl slušně obsazen, borci a borkyně bojovali statečně a urputně, pro některé bylo nejhorší nalejt do sebe v cíli pivo. Výsledkovou listinu mi třeba někdy někdo pošle, vítězové dostali krásné dorty s krysami a další ceny od našich partnerů a sponzorů.

Večer se rozjíždí večírek, hraje kapela Pod Altánem a jako vždycky výborně a jako o život. Chlapci mají jednu novou kytaru, koupili ji v armádní výprodeji. Uvidíme, co zakoupí příště, třeba dorazí na Trnávku v tanku nebo dokoupí trumpety, bubny a činely a udělají ze sebe posádkovou hudbu Modletic. Když dozní poslední akord od  této věhlasné kapely, chopí se opět své myšky Číba a večírek plynule pokračuje.

 

 


Zde můžete napsat něco duchaplného