RSS

Zlatá záře nad Trojou

Jako by jim nestačilo, že se kvůli nim musela už několikrát přepisovat. Nedají si pokoj. A nedají. Chápu raftovou historii, že jí z toho asi trochu hrabe. Namísto toho, aby se těšili na zasloužený důchod, veteránští rafteři z RK Stanu znovu a znovu nepřestávají překvapovat všechny kolem. Jako třeba teďka v srpnu v Troji.

Jeden by si řekl, že jim to v jejich letech ještě stojí za to, trmácet se někde po peřejích mezi brankama. Chuť na pivo se dá vyrobit i jinak a není to tak namáhavé a člověk je více méně i v suchu. Ale oni ne. Museli tam přijet a samozřejmě i vyhrát.

Hájos Racing Team totiž v Troji v kategorii R6 zúročil těch mnoho dekád strávených s pádlem v ruce na divoké vodě a zcela po zásluze se chlapci stali novými mistry České republiky ve slalomu. Ano, ti slavní závodníci, jejichž jména se učí s úctou slabikovat začínající raftová drobotina, cestou ke zlatu porazili úřadující mistry republiky a mistry Evropy Ježek Team. Neskutečné, snové… Kdo by to byl býval řekl?

Pojďme si nyní připomenout, jaká slavná jména se o tento úspěch zasloužila. Celé to bezchybně z pozice pravého háčka řídil Hájos, vlevo mu sekundoval Pavel Svačina, vzadu to fantasticky kormidlovali Petr Svačina a Honza Vávra a uprostřed to svou býčí silou hrnuli dopředu Kokeš a Stoupa.

A aby toho nebylo málo, v sobotu navíc pánové z HRT získali 2. místo ve sprintu R4 a smolně až 4. místo ve slalomu R4 v rámci Evropského poháru.

 


Zde můžete napsat něco duchaplného