RSS

Trnávka se závody navíc

jezinky3 Tož nás po roce opět čekala Trnávka, tentokrát inovovaná, tak zvaně po faceliftu, lepší, výkonnější, prostornější a s nižší spotřebou. Konkrétně se jednalo o to, že se namísto jednoho jely dva závody. Dopoledne na horní půlce kanálu, odpoledne na dolní. kromě toho proběhl tradiční večírek (ten tedy byl jeden, před půlnocí i po půlnoci na tom samém místě), tombola a všude bylo plno veselých krásných mladých lidí, dobré nálady a báječné sportovně-adrenalinové atmosféry.

Výsledky:

Už ani nevím, kdo s tím nápadem přišel jako první, ale řešilo se to na výroční schůzi RK Stanu někdy v prosinci, kde se nám to všem moc líbilo a tak jsme nadšeně souhlasili a dali si ještě pár piv, abychom si připili na zdraví této inovace, která nás jednoznačně posouvá směrem vpřed.

Na Trnávku jsme letos vyrazili s dostatečným  předstihem, abychom se na to stihli včas a v dostatečné míře připravit. Ve čtvrtek večer jsme již měli postavený stan, pověšené reklamy a bylo to takové trochu lepší, než když se to všechno honilo na poslední chvíli v pátek v poledne.

Samotnému závodu podle mého soudu jednoznačně prospělo zkrácení trati, protože odpadla dlouhá “sprintová” místa bez branek. Navíc kanál na Trnávce díky své unikátní délce a obtížnosti poskytne plnohodnotnou trať na dva závody.

Dopolední závod potvrdil vzrůstající formu posádky Hájose, na kterou padla během jarních sjezdů deka a nálada v týmu rozhodně nebyla optimální. Nicméně se projevila zkušenost a vyzrálost týmu, který dokázal překonat i tuto nepříjemnou krizi a v Troji všem pochybovačům dokázal, že když je cestou nějaká branka, je to s nimi mnohem lepší, než když tam žádná není.

Na Trnávce se v prvním závodě úspěšně probili na stupně vítězů a stejně jako v Troji z toho bylo třetí místo. manageři byli 11., Zatím B 16. a PR dvacátí.

To Jezinky se představily ve formě vpravdě mistrovské a jako za starých časů si dojely pro první místo.

Dopolední program uzavřely hlídky a přestože ta naše bojovala velmi statečně, nakonec z toho bylo druhé místo za TR.

Odpoledne nám už tolik radosti nepřineslo, těžko říci, co za tím vězí. Možná to prostě nesedlo, možná příliš uspokojení po dopoledních jízdách, či se na závodnících podepsala nedostatečná zimní příprava nebo prostě jenom nebyla vesmírná tělesa nakloněna (paní Kanyzová ve svém lunárním kalendáři pro sobotu 21. června píše: “Měsíc putuje v Beranu. Zkuste svalovou relaxaci, je založena na vědomém stahování a uvolňování svalů. Začněte u prstů na nohou a pokračujte směrem nahoru. Nakonec se zaměřte na ramena, krk a obličej. Promasírujte si kůži na hlavě, vezměte do rukou velké chomáče vlasů a vytahujte je do mírné bolesti.” – že vy jste si málo rvali vlasy na hlavě?!?) – každopádně na medaile to bohužel nestačilo.

HRT se propadli do své “sjezdové” formy a bylo z toho 15. místo, když se před ně dostali dvanáctí Zatím B. Na šestnáctém fleku dojeli Manageři, PR skončili na kulatém 30. místě. O dvě příčky za nimi dojela posádka Berušky doplněná Romanem.

Také Jezinky si asi málo rvaly vlasy a zbylo na ně šesté místo.

misa-petr

Poslední sobotní kategorií byly debly, ve kterých jsme rovněž měli několik želízek v ohni. Jelo se na člunech Baraka poskytnutých Gumotexem, takže měli všichni stejné podmínky a nemuseli horečně shánět vlastní loď. Nakonec se na druhém místě v kategorii MIX umístila Míša s Petrem, zatímco Hájos s Martí brali až třetí místo. Petr se navíc blýskl skvělou záchranářskou akcí, když v prekérní situaci ve válečku opustil člun, nenechal však odplouvající Míšu se smrtí v očích odplynout do dáli, ale bravurně jí lapil, v dalším vracáku elegantně nasedl a v plném počtu dosáhli cíle.

Večer je po vyhlášení tradiční tombola, hlavní cenou bylo pádlo, které vyhrál Roman. Doufejme, že ho neufikne, aby s ním mohl jezdit dračí lodě…

V neděli se jely sprinty a závod VIP, který se opět stal kořistí posádky Růžové Čajovny. Tož tak.

P.S. Fotky a další věci budou v brzku. Sorry, poněkud nestíhám.

Jo a ještě bych si dovolil upozornit na zajímavý styl jízdy Kristý, která se zřejmě z aerodynamických důvodů občas naprosto precizně skládá dovnitř člunu. Hotová hadí žena!

berusky1

 

 


Komentáře

  1. Kristý napsal:

    Hurááá, konečně jsem se zase po letech dostala na titulní stranu! Příště by jsem tam mohla být více vidět a možná se i usměju do objektivu…díky Filipe za propagaci…ještě se na mě nezapomnělo! 🙂 🙂

  2. Fil napsal:

    Jsi prostě nezapomenutelná 🙂 Příště musíš prostrčit hlavu pod zadní palubou a usmívat se do objektivu – pořád je co zlepšovat! 🙂

  3. Zdeněk napsal:

    Mě to spíš zaujalo z jiného hlediska. Kdybychom se schovali do lodí, možná nebudeme muset do branek. Který rozhodčí se odváží rozhodnout v jakém postavení vůči brance Kristý je.

  4. Fil napsal:

    No, Zdenku, ruku na srdce – seš si jistej, že by ses za a) do týhle pozice dokázal dostat bez zdravotních následků trvalejšího charakteru a za b) že by ses z týhle pozice dokázal narovnat dřív, než dojedeš do cíle? 🙂

 


Zde můžete napsat něco duchaplného